logo-mini

Hatásos orvosság a szűk terek és a sötétség ellen: a tükör

Tükör persze minden lakásban van. A fürdőszoba elképzelhetetlen nélküle – válltól fejbúbig mindenki nézi magát borotválkozás vagy szempillafestés közben, és jó esetben az előszobában vagy a gardrobban is van egy, ahol többé-kevésbé látjuk magunkat tetőtől talpig, na jó, tetőtől térdig.

Pedig a tükör ennél sokkal többet tud. Jól használva csodákra képes – fényt csempész a félhomályos helyiségekbe,  megnagyobbítja a kicsi teret, kiszélesíti a szűk folyosót, helyrebillenti a rossz arányokat.

Ilyen célokra bátran lehet a földtől a plafonig érő, nagy tükörtáblákat ragasztatni a falra (megfelelő szakemberrel), a hosszabbítani kívánt falra merőlegesen. Sokan idegenkednek az ilyen nagy üvegtáblától, pedig a látvány kivétel nélkül mindenkit lenyűgöz. A hatás fokozására is vannak trükkök, ezekről bővebben a képek alatt lehet olvasni.

Külön szerencsénk van, ha az ablak, vagy erkélyajtó sarok közelébe esik, mert így a merőlegesen állított tükörben az ablak duplázódik meg, nem is beszélve a bejövő fényről!

Ha erre nincs mód, az ablakkal szemközti falra helyezett nagyméretű tükör is hasznos lehet.

A nagy tükörtáblákkal szembeni ellenérzés oka lehet a balesettől való félelem. Aggodalomra pedig semmi ok, a tükörragasztó nagyon erős és rugalmas.

Zavaró lehet viszont, ha a nagyméretű tükör olyan helyre kerül, ahol nagyon gyakran szemtől-szembe látnánk magunkat. Itt sem kell a tükör áldásos hatásáról lemondanunk, csak a kritikus helye(ke)n elé kell helyeznünk valamit: pl. állíthatunk elé nagy csokor virágot, laza lombú szobanövényt, támaszthatunk neki képet. Így a hatás még sejtelmesebb, kellemesebb lesz.

Tükörhöz hasonló jótékony hatásúak a fényes, lakkozott felületek is, minél sötétebbek, annál inkább.

Kisebb mértékben, de ugyanilyen jó hatásúak a kisebb, keretezett tükrök, itt a keret dekorációs értéke is fontos, bármilyen stílusú is a berendezésünk.

Tükör alkalmazásánál nagyon fontos előre elterveznünk, hogy milyen szögből mit fogunk benne látni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bennünket! Ne duplázzunk meg csúnya látványt, csak a szép dolgokat emeljük ki!

Egymással szembe, vagy merőlegesen állított tükrökkel a látványt más nem duplázzuk, hanem sokszorozzuk, ill. végtelenítjük Ez is lehet jó hatású, de ezzel azért óvatosan kell bánni!

elledecor1 interiorish2 interiorish3


Leave a Comment